Греція отримала перший транш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція отримала перший транш

Казна та Політика
1321
Єврокомісар з економічних і валютних питань Оллі Рен заявив про надходження першого траншу погодженої фінансової допомоги Греції.
За його словами, 14,5 млрд. євро перерахували Греції партнери по зоні євро, ще 5,5 млрд. євро - Міжнародний валютний фонд.
В Брюсселі Міністри фінансів країн єврозони 2 травня затвердили пакет фінансової допомоги Греції, розрахований до кінця 2012 року. Всього Афіни отримають 110 млрд. євро - 80 млрд. з них бере на себе Євросоюз, у тому числі близько 22 млрд. - Німеччина, найбільша економіка єврозони. Кредити країн-членів зони євро матимуть двосторонній характер і видаватимуться під пільгових 5% річних.
Голова Єврогрупи, прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, зі свого боку, повідомив журналістам після закінчення засідання міністрів фінансів 16 країн зони євро (Єврогрупа), що учасники зустрічі одностайні в тому, що уряд Греції слідує правильним шляхом.
"Ми продовжуємо вважати, що Греція на правильному шляху", - зазначив Юнкер, повідомивши, що Єврогрупа продовжить відстежувати бюджетно-фінансову ситуацію в Греції.
Зустріч міністрів фінансів країн євро була затьмарена різким падінням курсу загальноєвропейської валюти - на біржових торгах в понеділок, 17 травня, за євро давали $1,22. Це стало найнижчим курсом євро за останні чотири роки. Жан-Клод Юнкер, проте, упевнений, що фінансовим ринкам "не удасться поставити єврозону на коліна".
За інформацією агентства dpa, учасники зустрічі схвалили недавні програми економії, прийняті урядами Португалії і Іспанії. Обидві країни повідомили про додаткові заходи зі стабілізації євро, до яких відносяться скорочення зарплат і пенсій. Глава ради міністрів фінансів країн єврозони назвав ці рішення "украй сміливим кроком".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас