Через 10 днів відкриють 4 станції швидкісного трамваю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через 10 днів відкриють 4 станції швидкісного трамваю

Казна та Політика
5131
До запуску реконструйованого швидкісного трамваю залишилося трохи більше 10 днів. Але, як показала наша ревізія, якщо 29 травня його і відкриють, то станції, огорожі, переходи і павільйони, швидше за все, будуть завершувати вже після запуску. Курсувати оновленим полотном, як з'ясувалося, будуть звичайні трамваї, а не сучасні і безшумні пітерські. Та і кататися між чотирма станціями, як говорять мешканці Борщагівки, невигідно. "Та навіщо мені ваш трамвай? Він же мене зараз ні до метро, ні до крупної розв'язки не довезе. Хай проводять до метро, а потім вже відкривають", - говорить мешканка вулиці Сім'ї Сосніних Галина Зінченко.
Вчора на кінцевій станції "Кільцева дорога", незважаючи на дощ, робітники продовжували працювати. Здалека станція виглядає практично добудованою: накриття над зупинкою стоять, рейки прокладені, але усередині ще нічого не зроблено. Аби боротися з "зайцями", на кожній станції встановлять турнікети, як в метро, але їх поки немає. А стіни вестибюлю закінчені приблизно на 70%. Правда, торгівельні площі на другому поверсі станції, де планують продавати пресу, квіти, сувеніри, здати до цього терміну навряд чи вдасться, закінчать лише виходи на першому.
"Сім'ї Сосніних" виглядає найбільш готовою серед всіх чотирьох станцій, правда, підземний перехід поки не освітлений і завалений будматеріалами. На всіх станціях ми вчора помітили, що накриття з антивандального скла не рятують від дощу, він все одно просочується і капає на голову. Але будівельники обіцяють залити прольоти пінкою і пластиком. "До 29 травня працюватимемо в три зміни", - говорять робітники. Їм зарплату платять справно, правда, через авральне будівництво без грошей залишилися водії і кондуктори тролейбусів. "Нам так і кажуть: все пішло на швидкісній", - говорить водій тролейбуса №18 Олександр Корнієнко.
"Ми все встигаємо. Правда, грошей за них ми ще повною мірою не отримали, працювали в основному в кредит", - сказав нам заступник директора "Київпастрансу" Володимир Осадчий. Інші 9 станцій швидкісного до Старовокзальної обіцяють відкрити до кінця листопада, на що піде 120 млн гривень, вже закладених в міськбюджеті. На чотири станції пішло близько 80 млн грн.
Найцікавіше, що новеньких супертрамваїв пітерського виробництва, які повинні їздити із швидкістю 35 км/год, найближчим часом не буде. "Поки будуть інші, не старі", - лаконічно повідомив головний інженер "Київпастрансу" Юрій Бомбардеров. Можливо, супертрамвай поставлять на рейки вже після завершення всього шляху швидкісного, тобто до кінця листопада.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас