Азаров: Була збудована боргова піраміда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Була збудована боргова піраміда

Казна та Політика
7071
Прем'єр-міністр України Микола Азаров, виступаючи на Загальних зборах НАН України, назвав головні проблеми, з якими протягом перших двох місяців роботи розбирався новий Уряд. Про це повідомили в департаменті інформації і масових комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Микола Азаров відзначив, що в Україні стався безпрецедентний в світовій практиці спад економіки: держава втратила понад 15% ВВП, в будівництві - понад 50% обсягів, тоді як інші країни втратили всього декілька відсотків темпів зростання.
Прем'єр-міністр підкреслив, що торік дефіцит бюджету складав понад 16%, і держава отримала бюджетну кризу, управляти якою минулий уряд виявився абсолютно нездатним, внаслідок чого кожна друга гривня, витрачена з бюджету, була взята у борг. "Була збудована боргова піраміда, при якій, наприклад, в квітні ми змушені були заплатити лише по внутрішніх зобов'язаннях 5 млрд грн. Це приблизно 3 бюджети Академії наук", - підкреслив Глава Уряду.
Микола Азаров відзначив, що під час виборчої кампанії роздавалися квартири і тепер Державній іпотечній установі необхідно повернути банкам 1,7 млрд грн.: "Зараз настає термін здійснення платежів по кредитах".
Крім того, за словами Глави Уряду, держава отримала надзвичайно високу ціну на газ, яка в квітні, якби Уряд не підписав нові угоди, склала б 359 доларів, через що могла б зупинитися промисловість, зокрема хімічна галузь. "Який в уряду був вихід: продовжувати далі затягувати зашморг на нашій з вами шиї чи починати розмовляти з Росією?" - відзначив Прем'єр-міністр.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас