Ставки в єврозоні є адекватними, інфляція залишиться помірною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки в єврозоні є адекватними, інфляція залишиться помірною

Валюта
342
Процентні ставки Європейського центрального банку (ЄЦБ) є адекватними, а інфляція залишатиметься помірною, йдеться в щомісячному огляді ЄЦБ.
"Поточний рівень ставок є адекватним, - цитує агентство Bloomberg огляд ЄЦБ. - Темпи економічного зростання регіону будуть стриманими і нестійкими, і коливання цін, ймовірно, залишаться помірними найближчим часом".
Такі заяви дозволяють говорити про те, що ЄЦБ не має наміру посилювати кредитно-грошову політику найближчим часом, відзначають експерти.
Європейський центробанк залишив незмінною базову процентну ставку на засіданні 6 травня. Проте розростання боргової кризи в єврозоні змусило ЄЦБ відновити викуп держоблігацій і повернутися до низки екстрених заходів з забезпечення ринків ліквідністю, скасованих ним раніше. Так, ЄЦБ знов почав надавати банкам кредити на три і шість місяців в необмежених обсягах.
"Остання інформація показує, що корекція величезних фінансових дисбалансів вимагатиме збільшення наших зусиль", - йдеться в огляді ЄЦБ.
Результати опитування економістів, проведеного Європейським ЦБ, показали погіршення прогнозів експертів для економічного зростання регіону цього року до 1,1% з 1,2%, наступного року - до 1,5% з 1,6%.
За оцінками економістів, інфляція в єврозоні в 2010 році складе 1,4% в порівнянні з лютневим прогнозом в 1,3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас