Moody's: Середня частка прострочених іпотечних кредитів в Україні складає 22% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Середня частка прострочених іпотечних кредитів в Україні складає 22%

Кредит&Депозит
802
Згідно дослідженню Moody's Investors Service, середня частка прострочених іпотечних кредитів в Україні складає 22%, в Казахстані - 15,8%, в РФ - 12%, пише РБК daily.
Росію, Казахстан і Україну Moody's виділило, оскільки саме в цих країнах СНД до кризи спостерігався найбільш інтенсивний розвиток ринку іпотечного житлового кредитування. У агентстві відзначають загальну стабілізацію зростання кількості дефолтів по іпотеці вже з другого півріччя 2009 р. Позитивно відбився на цій динаміці збільшений обсяг реструктурованої заборгованості з кінця минулого року - з 0,2 до 1,8%.
В основному реструктурували позики, видані в іноземній валюті, оскільки вони мали найбільший ризик неплатежу. "Кредити в іноземних валютах демонструють набагато більший відсоток дефолтів, ніж кредити в національних валютах, що стало результатом їх девальвації, в тому або іншому ступені що розвернулася не тільки в Росії, але і в Казахстані, і на Україні", - відзначила молодший віце-президент Moody's в Москві Ольга Ул'янова. Проте, за її словами, реструктурований кредит не гарантує відновлення регулярних виплат. Тому при розрахунку частки прострочених кредитів агентство все ж таки враховувало і реструктуровані позики.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас