Експерт: Боргові проблеми Європи загрожують економіці США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Боргові проблеми Європи загрожують економіці США

Казна та Політика
916
Президент Федерального резервного банку (ФРБ) Річмонд Джеффрі Лекер вважає європейську боргову кризу серйозною загрозою для американської економіки, пише The Financial Times.
"Поки не можна точно сказати, чи вплинуть європейські проблеми на американську економіку, але потенційна загроза існує", - сказав він, виступаючи в Північній Кароліні. Лекер додав, що споживчі витрати в США й інвестиції є драйверами відновлення економіки, яке поступово набирає обертів. Зокрема він сказав: "Вже є свідоцтво того, що зайнятість знаходиться на шляху до стабільного зростання".
В минулу неділю побоювання, що загострилися, відносно можливого поширення боргової кризи в Європі спровокували американських чиновників до ухвалення рішення про відновлення валютних свопів з іноземними центробанками, включаючи Європейський центральний банк (ЄЦБ).
Раніше глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домінік Стросс-Кан висловив думку про те, що не можна виключити поширення грецької кризи на інші європейські країни. При цьому він зазначав, що для таких великих економік, як Франція або Німеччина, реальної загрози немає.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас