Швеція не братиме участі в програмі гарантій допомоги країнам зони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швеція не братиме участі в програмі гарантій допомоги країнам зони євро

Казна та Політика
748
Швеція не братиме участі в особливій програмі гарантій допомоги країнам зони євро, що виявились у кризовій ситуації. В той же час королівство зможе надати позики на основі двосторонніх домовленостей, як у випадку з Ісландією і Латвією. Як повідомляє ИТАР-ТАСС, про це заявив шведський міністр фінансів Андерс Борг.
"Ми не говоритимемо, що не будемо сприяти забезпеченню стабільності в Європі", - зазначив він. Борг пояснив, що у випадку з країнами зони євро Швеція не зможе вплинути на ухвалення рішень про значні грошові суми.
Раніше прем'єр-міністр Фредрік Рейнфельдт заявив, що не готовий надати Єврокомісії можливість спостереження за формуванням національного бюджету Швеції. "Якщо це стосуватиметься всіх країн, це буде дивно. Тут мова повинна йти про держави, бюджетна політика яких йде врозріз з Пактом стабільності і зростання. Але до країн на зразок Швеції, які представляють виключення, де справи зовсім не наближаються до кризового рівня, не можна підходити з тієї ж позиції", - сказав він в інтерв'ю агентству ТТ.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас