Одеська область отримала бюджет із дефіцитом у 30 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська область отримала бюджет із дефіцитом у 30 мільйонів

Казна та Політика
238
В Одеській області прийняли бюджет регіону на 2010 рік. Його прибуткова частина становить 2,85 млрд грн., - більше половини з яких область розраховує отримати з держбюджету.
При цьому рівень витрат до кінця року перевищує рівень доходу на 30 млн грн. Проте, не дивлячись на такий дефіцит, проект підтримала більшість депутатів. "За" проголосували 94 людини із 108. "В цілому, це найбільш конструктивний бюджет за декілька попередніх років, - розповідає позафракційний депутат облради Антон Кіссе. - Вперше за 4 роки я був задоволений бюджетом".
Дефіцит в 30 млн не бентежить народного обранця. Він вважає, що облрада зможе перевиконати бюджет і погасити різницю. "Тенденція до збільшення вже є. Можливо, у вересні ми внесемо зміни до бюджету і ліквідуємо дефіцит", - заявив він нам. Схожої точки зору дотримуються й інші депутати. Керівник фракції "Наша Україна" в облраді Сергій Горохов вважає, що бюджет є досить збалансованим, а виниклий дефіцит можна погасити за рахунок продажу об'єктів комунальної власності (оцінка всіх виставлених на продаж - більше 45 млн грн.), інвестицій в область і виведення з тіні заробітних плат.
Головна стаття витрат в бюджеті-2010 - реалізація регіональних програм (100 млн грн.), будівництво доріг (43 млн), розвиток сільського господарства (43 млн грн.) і допомога соціально незахищеним верствам населення. Зокрема, на дітей-сиріт і облаштування дитячих будинків в області піде більше 50 млн грн. "Не дивлячись на те, що фінансова ситуація у нас в країні досить складна, нам все ж удалося передбачити в бюджеті чималі кошти на різні соціальні проекти", - прокоментував розподіл бюджетних коштів губернатор Едуард Матвійчук. Ще 80 млн гривень піде на реконструкцію Палацу спорту і майже 50 млн - на будівництво і реконструкцію об'єктів соціально-культурної спадщини на території області.
Крім того, 12 травня відбулося засідання виконкому міськради, в ході якої був прийнятий і винесений на розгляд сесії проект бюджету міста Одеси на 2010 рік. Сама сесія запланована на 14 травня.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас