Бюджетна криза у Європі підвищує ризики для відновлення економіки Великобританії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетна криза у Європі підвищує ризики для відновлення економіки Великобританії

Казна та Політика
379
Ризики уповільнення темпів і без того крихкого відновлення економіки Великобританії зростають на тлі бюджетної і боргової кризи у деяких країнах єврозони, говориться в щоквартальному звіті Банку Англії.
Як повідомляє агентство Bloomberg, британський ЦБ закликав новий уряд на чолі з консерватором Девідом Кемероном якнайшвидше вирішити проблему рекордно великого дефіциту держбюджету Великобританії.
"Остаточні принципи і терміни вирішення цієї проблеми залишаються не до кінця зрозумілими і мають бути опрацьовані з великою увагою до необхідності збереження довіри фінансових ринків, - говориться в звіті Банку Англії відносно дефіциту держбюджету Великобританії, який торік також досяг рекордних 12%. - Можливо знадобляться деталізовані і рішучі кроки, ніж ті, які були передбачені в березневому варіанті бюджету".
Глава Банку Англії також зазначив, що "дуже задоволений чіткими і обов'язковими до виконання угодами" про скорочення дефіциту держбюджету країни, досягнутого консерваторами і ліберал-демократами в процесі переговорів про формування коаліційного уряду.
У вівторок увечері королева Великобританії Єлизавета II запропонувала лідерові консерваторів Девіду Кемерону сформувати новий уряд країни. Кемерон оголосив, що вперше за 70 років уряд Великобританії стане коаліційним, і до нього окрім консерваторів увійдуть ліберал-демократи.
Новий міністр фінансів Джордж Осборн заявив, що протягом найближчих 50 днів буде підготовлений новий варіант бюджету, в якому витратна частина буде зменшена на 6 млрд фунтів стерлінгів ($9 млрд).
За прогнозом Банку Англії, економіка країни зросте в 2010 році на 3,5%, а інфляція, ймовірно, залишиться в межах 2%. Прогноз передбачає збереження базової відсоткової ставки ЦБ на рівні 0,5% цього року і поступове її підвищення до 1,7% річних до кінця 2011 року.
В повідомленні британського центробанку також наголошується, що, хоча "економічне відновлення, ймовірно, продовжить набирати бертів", ризики уповільнення його темпів "дещо збільшилися на тлі зростання побоювань ринку щодо спроможності низки країн вирішити проблеми скорочення дефіциту держбюджетів".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас