НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Зембанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Зембанк

894
Національний банк України (НБУ) ввів тимчасову адміністрацію в Земельний банк (Зембанк, Харків), повідомили в кредитно-фінансовій установі в середу.
"НБУ ввів тимчасову адміністрацію в банк з сьогоднішнього дня. Тимчасовим адміністратором призначена Гришина Ніна Леонідівна, яка до цього працювала заступником начальника управління НБУ в Харківській області", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в банку.
Як повідомлялося, в грудні-2009 рейтингове агентство "Кредит-рейтинг" знизило довгостроковий кредитний рейтинг Зембанку до рівня uaВВ при негативному прогнозі рейтингу. У числі чинників, що обмежують рівень рейтингу Зембанку, відзначалося значне погіршення показників ліквідності банку, для підтримки якої були залучені кредити від Нацбанку, а також ризикована кредитна політика банку (у структурі врахованого забезпечення питома вага нерухомості і грошових депозитів не перевищує 40%).
"Земельний банк" створений в 1990 році шляхом реорганізації "Харківагрокомінтербанк". Найбільшим акціонером фінустанови на 1 січня 2010 року було АТЗТ "Страхова компанія "Лема" (99,7239%), тоді як основним кінцевим бенефіціаром - Сергій Чернишов. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2010 року за розміром загальних активів (896 млн грн.) Зембанк займав 90-е місце серед 179 банків, що діяли в країні.
За даними НБУ на початку травня-2010 в країні працювало шість банків з тимчасовою адміністрацією з 176 діючих фінустанов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас