Toyota закінчила рік із прибутком у розмірі 2,3 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota закінчила рік із прибутком у розмірі 2,3 млрд дол

Казна та Політика
242
Попри відкликання мільйонів автомобілів по всьому світу, японський автовиробник Toyota зміг уникнути збитків за підсумками року, повідомляє ВВС.
Чистий прибуток компанії за минулий фінансовий рік, який завершився в березні, склав 147,5 млрд єн (2,3 млрд дол.).
Раніше керівництво Toyota повідомляло, що через технічні проблеми з автомобілями, компанія втратить близько 2 млрд дол., що призведе до збитків за підсумками всього року.
Продажі автомобілів компанії склали 7,24 млн штук, що на 4% нижче за показник минулого року. Проте, цього року компанія планує продати 7,29 млн автомобілів.
"Нічого не змінилося, нас як і раніше штормить. Але зараз я відчуваю, що навіть у шторм, ми можемо розгледіти промінь світла, що видніється на горизонті", - заявив президента Toyota Акио Тойода.
Нагадаємо, попередній фінансовий рік Toyota завершила із збитком в 436,9 млрд єн (6,8 млрд дол.).
Зазначимо, з жовтня 2009 р. через різні технічні проблеми Toyota довелося відкликати близько 9 млн автомобілів по всьому світу.
Крім того, американський уряд від керівництва Toyota зажадав заплатити штраф за те, що воно своєчасно не інформувало уряд про проблеми, пов'язані з несправними педалями газу. Toyota погодилися виплатити рекордний штраф в 16,4 млн дол.
Однак напередодні уряд США ініціював нове розслідування: цього разу японського виробника підозрюють в прихованні інформації про дефекти в рульовому управлінні автомобілів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас