Персонал British Airways знову має намір страйкувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Персонал British Airways знову має намір страйкувати

Казна та Політика
182
Бортпровідники британської авіакомпанії British Airways (BA) мають намір провести серію страйків, які в сумі триватимуть 20 днів, заявили в профспілці Unite, передає ВВС.
Перший страйк розпочнеться 18 травня і триватиме до 22 травня. Наступні три страйки бортпровідників BA заплановані на другу половину травня і першу декаду червня.
Страйк викликаний планами керівництва BA по скороченню витрат, у зв'язку з чим було прийнято рішення скоротити чисельність екіпажів на дальніх перельотах з 15 до 14 осіб.
Представники Unite заявляють, що авіакомпанія не узгоджувала свої плани з профспілками, а що вводяться зміни, по суті, означають зміну трудового договору.
Бортпровідники BA вже страйкували в березні, в результаті чого були скасовані кілька сотень авіарейсів з лондонських аеропортів.
Нагадаємо, 27-29 березня ц.р. бортпровідники компанії British Airways провели страйк, який став відповіддю на відмову керівництва авіакомпанії змінити умови оплати праці. У зв'язку зі світовою фінансово-економічною кризою і зменшенням пасажиропотоку, British Airways має намір "заморозити" зарплати співробітників в 2010 р. і перевести 3 тис. осіб на часткову зайнятість.
Раніше, 20-22 березня ц.р. бортпровідники British Airways також страйкували. Тоді авіакомпанія оголосила про скасування 1100 з 1950 рейсів. За оцінками менеджерів ВА, триденний страйк обійшовся компанії в 21 млн фунтів (понад 31 млн дол.).
Збитки британської авіакомпанії British Airways в 2009 р. перевищили 400 млн фунтів стерлінгів (600 млн дол.) Компанія пов'язує отримані результати з вкрай важкими умовами на ринку. У зв'язку зі світовою кризою і зі зниженням попиту на авіаперевезення компанія заявляла про намір продовжити програму по скороченню витрат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас