Голову Донецької залізниці зняли за затримку зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голову Донецької залізниці зняли за затримку зарплат

Казна та Політика
398
У Донецьку знову помінявся начальник залізниці. Перед святами Кабінет міністрів оприлюднив постанову про звільнення з цієї посади Бориса Остапюка з формулюванням за "грубе порушення трудових обов'язків".
Остапюк пропрацював главою донецької залізниці всього чотири місяці (був призначений Кабміном Тимошенко 6 січня 2010 року). Сам Борис Ярославович доки не озвучив свою позицію відносно настільки швидкого звільнення. У приймальні начальника нам вчора пояснили, що шефа немає на місці, а в прес-службі ДЗ повідомили: "Поки не прийде офіційне розпорядження з Києва, говорити про щось зарано".
В своєму розпорядженні Кабмін посилається на пункт 1 першої частини статті 41 КЗоТ України: звільнення керівника за невчасну виплату зарплати або виплату нижче її мінімального розміру. За словами донецького адвоката Вадима Букреєва, ст. 175 УК України передбачає кримінальну відповідальність за такі дії. "Органи прокуратури починають розслідування, коли термін затримки зарплати перевищує 30 днів. Правда, якщо працівники все-таки отримали свої гроші, кримінальну справу можуть закрити", - розповів нам юрист.
Кандидатів на посаду нового голови ДЗ доки немає. У січні призначення Бориса Остапюка супроводжувалось гучним скандалом. Нардеп і екс-гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак заявляв, що попередній уряд призначив його до Донецька для збору коштів на передвиборчу кампанію Юлії Тимошенко.
Людмила Піхтерєва, співробітниця Луганського ж/д вокзалу, розповіла нам, що інколи затримки з виплатою зарплати досягали двох тижнів: "Правда, це було рідко. Зараз нам перед святами видали аванс за квітень. З дня на день чекаємо другу половину зарплати". На донецькому залізничному вокзалі і в депо Дебальцеве на затримки із зарплати не скаржаться.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас