Дарлінг: Великобританія проти створення стабфонду для захисту євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дарлінг: Великобританія проти створення стабфонду для захисту євро

Казна та Політика
632
Великобританія не підтримає пропозицію деяких країн ЄС про створення стабілізаційного фонду для захисту євро. Про це заявив в інтерв'ю телеканалу Sky News британський міністр фінансів Алістер Дарлінг, передає радіо "Свобода".
Дарлінг вважає, що створення подібного фонду стосується виключно 16 країн, що використовують євро як свою валюту. Британія до їх числа не входить.
Заходи із підтримки єдиної європейської валюти, стабільність якої виявилася під загрозою через фінансову кризу в Греції, обговорили 9 травня в Брюсселі міністри фінансів країн ЄС.
Зазначимо, в Брюсселі 9 травня міністри фінансів 27 країн ЄС зібралися на антикризову зустріч. Екстрене засідання має затвердити прийнятий на саміті 16 країн зони євро пізно вночі в п'ятницю план загальноєвропейської відповіді на атаку фінансових ринків проти євро. Одним з центральних заходів повинне стати створення європейського валютного фонду, капітал якого повинен складати близько 70 млрд євро. Ці гроші можуть використовуватися для екстреної підтримки держав, що переживають бюджетні проблеми, подібні до грецьких.
Нагадаємо, 7 травня 16 країн зони євро провели саміт з приводу кризи через проблеми в Греції. За підсумками зустрічі було прийнято рішення про створення економічного уряду європейського співтовариства, до якого увійдуть керівники держав зони євро на чолі з президентом Європейської ради Херманом ван Ромпеєм.
Також саміт єврозони остаточно затвердив трилітню програму допомоги Греції обсягом 110 млрд євро. Перший транш кредиту, який країні спільно нададуть ЄС і Міжнародний валютний фонд, буде переданий Афінам до 19 травня. Раніше план допомоги був затверджений міністрами фінансів країн ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас