П'ять економістів та професорів права намагались заблокувати участь ФРН у допомозі Греції позовом до Конституційного суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять економістів та професорів права намагались заблокувати участь ФРН у допомозі Греції позовом до Конституційного суду

Казна та Політика
429
Конституційний суд Німеччини відхилив спробу групи економістів і професорів університетів заблокувати участь ФРН в пакеті допомоги Греції на 110 млрд євро (140 млрд дол.).
Суд відхилив їх клопотання про термінову постанову, яка заборонила б уряду приймати будь-які заходи, поки продовжуватиметься розгляд справи, повідомляють в Bloomberg із посиланням на заяву Федерального конституційного суду ФРН в Карлсруе. Тимчасова постанова могла б завдати більшого збитку Німеччини, якби заходи із порятунку Греції згодом були визнані конституційними, заявив суд, стверджуючи, що якщо уряд не діятиме зараз, всі спроби порятунку можуть виявитися під загрозою.
Група із п'яти економістів і професорів намагалася отримати термінову постанову як частину процедури розгляду їх позову в Конституційному суді Німеччини, доводячи, що пакет допомоги порушує статті засадничих угод Європейського Союзу.
Позивачі, професор права Карл Шахтсшнайдер, економісти Йоахім Старбатті, Вільгельм Ганкель і Вільгельм Нойлінг, і колишній генеральний директор Thyssen AG Дітер Спетманн, ще заздалегідь намагалися блокувати участь Німеччини в ключових заходах ЄС.
Старбатті, Ганкель, Нойлінг і Шахтсшнайдер в 1998 р. подали позов до суду, аби запобігти прийняттю євро, але успіху не досягли. Спетманн був серед позивачів, що намагалися блокувати схвалення Німеччиною Лісабонської угоди 27 країн. Суд відмовив в задоволенні цього позову торік.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас