Китай повинен уповільнити зростання для уникнення перегріву економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай повинен уповільнити зростання для уникнення перегріву економіки

Казна та Політика
346
Китай повинен уповільнити економічне зростання менше 10%, аби уникнути перегріву економіки і стримати інфляцію. Про це повідомив експерт державного дослідницького центру КНР.
Зростання економіки в Китаї може сповільнитися цього року, що необхідно для запобігання перегріву, повідомив Ліу Шіджін, заступник директора центру розвитку і досліджень державної ради країни на фінансовому форумі в Пекіні. "Поки уряд робить кроки із заборони цін на активи, ми повинні пильно стежити за інфляцією після рекордного кредитування банками торік", - сказав Ліу.
На наступному тижні бюро статистики Китаю може опублікувати доповідь у якій повідомить про прискорення промислової інфляції, передає Bloomberg.
Кампанія президента Китаю із охолодження цін на нерухомість може уповільнити зростання третьої за розмірами економіки світу, на тлі грецької кризи, яка може негативно позначитися на попиті на експорті.
Зростання економіки Китаю на 11,9% в першому кварталі знаменувало перші ознаки перегріву економіки, вважає аналітик. Політикам складно утримуватиме інфляцію на рівні 3% на рік, вважає він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас