Євросоюз надасть Греції 80 мільярдів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз надасть Греції 80 мільярдів євро

Казна та Політика
602
Лідери країн єврозони на саміті схвалили план надання фінансової допомоги Греції, за яким Європейський Союз виділить 80 мільярдів євро.
Як повідомляє РИА "Новости", пакет фінансової допомоги Греції з боку ЄС і Міжнародного валютного фонду в цілому становить 110 мільярдів євро.
"Рейтер" зазначає, що лідери країн G7 (США, Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Японія і Канада) обговорили кризову ситуацію по телефону після того, як Федеральний резерв США висловив заклопотаність грецькими проблемами, а Президент США Барак Обама повідомив канцлеру ФРН Ангелі Меркель про вже підготовлені заходи із порятунку Греції.
Напередодні саміту лідери країн Євросоюзу заявили про те, що візьмуть на себе зобов'язання із посилювання контролю за бюджетно-фінансовою дисципліною Європи і посиленням заходів із регулювання фінансового сектора. Президент Франції Нвколя Саркозі і канцлер Німеччини Меркель щоб уникнути виникнення криз, подібних до грецької, висловилися за посилення контролю за виконанням бюджетно-фінансової дисципліни із застосуванням ефективніших санкцій проти держав зони євро, що не виконують спільних вимог.
Меркель заявила, що держави, що входять до єврозони, повинні "посилити заходи із контролю і регулювання фінансових ринків" щоб уникнути повторення кризи в інших країнах ЄС.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас