Безробіття у США в квітні 2010 р. зросло до 9,9% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробіття у США в квітні 2010 р. зросло до 9,9%

Казна та Політика
311
Рівень безробіття у США в квітні 2010 р. в порівнянні з показником попереднього місяця збільшився на 0,2 відсоткового пункту - до 9,9%, або 15,3 млн осіб, повідомило сьогодні Міністерство праці країни. До цього впродовж трьох місяців рівень безробіття тримався на рівні 9,7%, повідомляє РБК.
Оприлюднений результат виявився гіршим за прогнози аналітиків, що чекали значення цього показника на рівні 9,6%.
Однак кількість знов створених робочих місць в несільськогосподарських галузях країни склала 290 тис., істотно перевершивши прогнози (+200 тис.). Зростання зайнятості було зафіксоване в промисловості, будівництві, професійних і ділових послугах, охороні здоров'я, а також серед держслужбовців. При цьому зростання робочих місць в приватному секторі (+230 тис.) стало найпотужнішим за останніх 4 роки.
Більше того, Мінпраці переглянуло свої дані з кількості знов створених робочих місць за лютий і березень у бік збільшення - в сумі на 121 тис. Так, в лютому приріст склав 39 тис. (раніше повідомлялося про скорочення на 14 тис.), а в березні - 230 тис. (колишні дані - зростання на 162 тис. робочих місць).
Зростання офіційного рівня безробіття пов'язане із збільшенням кількості американців, які потрапляють в категорію безробітних (за урядовою статистикою). Йдеться про людей, які раніше не числились навіть безробітними, оскільки просто перестали шукати роботу і залишили, таким чином, офіційний ринок праці. У матеріалах Мінпраці США вказується, що в квітні близько 805 тис. американців відновили пошук роботи на тлі поліпшення економічної кон'юнктури. Аналітики зустріли нові дані з оптимізмом. "Ми чекали цього досить давно. Нарешті ми впритул підійшли до цифри в 300 тис. створених робочих місць, і це дуже хороший сигнал", - заявив Курт Карл, старший економіст по США в нью-йоркському відділенню Swiss Re. Експерт із задоволенням відзначив, що в держсекторі за квітень було створено всього 60 тис. місць з 290 тис. - це означає, що приватний бізнес пішов на поправку і місця створюються без штучного державного стимулювання.
Карт попередив, що найближчими місяцями доповіді Мінпраці США із безробіття можуть бути гіршими квітневої, проте навряд чи вони зможуть переламати тренд на скорочення безробіття.
Нагадаємо, рівень безробіття в США в березні 2010 р. в порівнянні з показником попереднього місяця не змінився і склав 9,7%. Рівень безробіття в США за підсумками лютого також не змінився і склав 9,7%.
Варто зазначити, за весь період рецесії близько 8,4 млн американців втратили роботу. Впродовж довгого часу безробіття зростало досить швидкими темпами, а скорочення числа робочих місць складало в середньому 750 тис. щомісячно. Лише останнім часом в США зафіксовано уповільнення темпів зростання безробіття і незначне поліпшення ринку праці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас