Депутати "наламали дров" у Раді на 1 мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати "наламали дров" у Раді на 1 мільйон гривень

Казна та Політика
495
Апарат Верховної ради України надав правоохоронним органам звіт, згідно з яким загальний збиток під час безпорядків, влаштованих народними депутатами 27 квітня під час ратифікації харківських угод, склав більше 1 мільйона гривень.
Про це голова Верховної ради України Володимир Литвин заявив в ефірі ТРК "Донбас", повідомляє прес-служба парламенту в п'ятницю.
За словами спікера, на відновлення технічного устаткування сесійного залу парламенту необхідно близько 98 тисяч гривень, на відновлення підлоги, покриття і меблів - 912 тисяч гривень
Литвин також заявив, що має намір найближчим часом звернутися до лідерів парламентських фракцій, представники яких брали безпосередню участь в подіях в парламенті 27 квітня, з пропозицією відшкодувати збитки, яких було завдано Верховній раді.
При цьому керівник парламенту підкреслив, що збитки будуть компенсовані "не коштом держави".
Нагадаємо, 27 квітня Верховна рада ратифікувала угоду про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на українській території до 2042 року, а також прийняла держбюджет-2010.
Голосування проходило в атмосфері крайньої напруженості в сесійному залі. Відразу після відкриття пленарного засідання у бік президії полетіли яйця. Пізніше в залі спрацювали декілька димових шашок, а між депутатами від коаліції і опозиції виникали бійки. Повідомлялося також про наміри депутатів пошкодити систему "Рада".
Прокуратура Києва 28 квітня порушила кримінальну справу за фактом хуліганства, здійсненого в парламенті "групою окремих народних депутатів".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас