Янукович узаконив опозиції у Верховній Раді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович узаконив опозиції у Верховній Раді

Казна та Політика
508
Закон України № 2157-VІ “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України” оприлюднений на офіційному сайті Президента за підписом глави держави.
Йдеться про той самий документ, положення якого щодо визначення “парламентських опозицій” (точніше, положення про те, що у ВР опозиція може бути не одна) викликало бурхливу реакцію БЮТ.
Нагадаємо, що змінами до регламенту ВР дозволила будь-якій депутатській фракції, яка не є учасником коаліції, прийняти рішення про опозиційність до політичного курсу коаліції і сформованого нею Кабінету Міністрів.
Але при цьому входження її в опозиційне об'єднання не є обов'язковим. Також “Квоти розділення посад голів комітетів, перших заступників, заступників голів, секретарів і членів комітетів визначаються пропорційно від кількісного складу депутатських фракцій до фактичної чисельності народних депутатів у порядку, встановленому Верховною Радою. При цьому суб'єкту парламентської опозиції надається першочергове право вибору посад”.
Та в той же час “за наявності декількох суб'єктів парламентської опозиції розділення керівних посад у відповідних комітетах визначається на основі укладеної між такими суб'єктами парламентської опозиції угоди, а за її відсутності - шляхом жеребкування”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас