МінЖКГ пропонує відмовити у держпідтримці мешканцям, які не створили ОВББ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МінЖКГ пропонує відмовити у держпідтримці мешканцям, які не створили ОВББ

Казна та Політика
483
Міністр із питань житлово-комунального господарства Олександр Попов виступає за передачу державою з 1 січня 2015 року житлового фонду жителям будинків, які донині не встигли утворити об'єднання співвласників багатоквартирних будинків.
Про це міністр сказав в інтерв'ю газеті "Урядовій кур'єр".
"Наша програма розрахована до 2015 року... Там, де не будуть створені кооперативи за ініціативою жителів будинків, на мою думку, держава повинна прийняти рішення про те, аби з 1 січня 2015 року передати житловий фонд жителям, які не встигли організуватися", - вважає Попов.
Міністр також зазначив, що створив в поточному році жителям ОВББ ремонти будинків, дахів і ліфтів здійснюватимуться за рахунок держкоштів. "Система така: на кожен будинок, жителі якого створили ОВББ, виділяється певна сума державних коштів... а люди самі вирішують, куди ці гроші направити", - сказав міністр.
Попов упевнений, що коли держава почне виділяти згадані кошти на підтримку і реконструкцію житлового фонду ОВББ і люди самі вирішуватимуть, куди їх направити, вони побачать, що це вигідно і самі захочуть створювати ОВББ.
Нагадаємо, організація ОВББ передбачена програмою реформування ЖКХ до 2015 року. Міністерство ЖКГ має намір залучити 50-60 млрд. гривень для реформування галузі до 2015 року.
Як повідомлялося раніше, введення публічного реєстру прав власності на нерухоме майно, правове регулювання діяльності об'єднань власником багатоквартирних будинків (ОВББ), розмежування прав власності на неділиме майно, дозволить реформувати систему житлово-комунального господарства в цілому і, зокрема, дозволить подолати корупцію в системі реєстрації прав на нерухомість.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас