Постанова уряду про погодинну оплату праці знизить рівень захищеності працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постанова уряду про погодинну оплату праці знизить рівень захищеності працівників

Казна та Політика
543
Постанова уряду про погодинну оплату праці знизить рівень захищеності працівників і звузить їхні законні права у сфері трудових відносин. Про це заявив голова Національного форуму профспілок України (НФПУ) Мирослав Якибчук.
"Постанова (уряду) дозволяє роботодавцям ухилятися від підвищення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму, передбачається держбюджетом-2010. Тим самим уряд і влада нівелюють власні рішення щодо підвищення соціальних стандартів", - підкреслив Якибчук.
Він упевнений, що введення погодинної плати праці дасть роботодавцям можливість довільно скорочувати кількість робочих годин, залишаючи робітникові обсяг робіт, розрахований на восьмигодинній або триваліший робочий день. "Таким чином, фактична зарплата зменшиться, а норма експлуатації працівників буде збільшуватися", - сказав голова НФПУ.
Якибчук підкреслив, що урядова постанова - це прямий шлях до значного збільшення прихованого безробіття. "Адже в разі введення погодинної оплати досить буде найняти працівника на одну годину і той вважатиметься зайнятим, а не безробітним.
Безробіття, як і раніше, існуватиме і навіть збільшиться, проте офіційно вона не визнаватиметься. Наслідками такої політики будуть скорочення податкових платежів і відрахувань до Пенсійного і страхових фондів", - резюмував голова НФПУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас