Окружний адмінсуд Києва визнав незаконними окремі положення розпоряджень Кабміну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окружний адмінсуд Києва визнав незаконними окремі положення розпоряджень Кабміну

Казна та Політика
1672
Окружним адміністративним судом м. Києва визнані обґрунтованими аргументи Генеральної прокуратури України (ГПУ) про незаконність окремих положень розпоряджень Кабінету міністрів України від 1 липня 2009 р. №757-р "Деякі питання адміністрування податків, зборів (обов'язкових платежів)" і від 9 вересня 2009 р. №1120-р "Деякі питання адміністрування податку на додану вартість".
Постановою суду від 30 квітня 2010 р. задоволені позови ГПУ і скасовані норми розпоряджень уряду, якими, всупереч вимогам чинного законодавства, Державній податковій адміністрації України надані повноваження відносно створення електронного реєстру осіб, пов'язаних з платниками податків, а також встановлені додаткові підстави для проведення органами державної податкової служби позапланових виїзних перевірок і анулювання реєстрації платника податку на додану вартість.
Нагадаємо, 27 квітня ц.р. окружний адмінсуд Києва закрив провадження у справі про незаконність постанови Верховної Ради (ВР) про відміну місцевих виборів 30 травня ц.р. Як зазначається в частині мотивування рішення суду, закриття справи відбулося у зв'язку з непідвідомністю даної справи адміністративному судочинству, а підвідомністю Конституційному суду України (КСУ). На закритті справи саме з таких мотивів наполягав представник ВР у цій справі в Окружному адмінсуді Києва. Позивачі, присутні на засіданні, заявили РБК-Україна, що оскаржать закриття справи в Київському апеляційному адмінсуді.
Варто зазначити, що раніше, 19 квітня ц.р., голова Вищої Ради юстиції (ВРЮ) Володимир Колесніченко заявив, що наполягає на звільненні голову Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна за порушення присяги. У ВРЮ розгляд даного питання відклали до 17 травня.
А на початку березня ц.р. Деснянський райсуд Києва в повному обсязі відмовив Бачуну в задоволенні позову проти народних депутатів Андрія Портнова, Володимира Пилипенка, Валерія Писаренка і Святослава Олійника, а також газети "Юридична практика". Бачун вимагав спростувати звинувачення на його адресу з боку народних депутатів в системних корупційних діях, розтраті багатомільйонних сум на перельоти чартерними літаками і значне перевищення витрат судді над його доходами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас