У Польщі завершено реєстрацію кандидатів на пост президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі завершено реєстрацію кандидатів на пост президента

Казна та Політика
253
Сьогодні, 7 травня, опівночі за місцевим часом державна виборча комісія Польщі (ДВК) завершила реєстрацію кандидатів у президенти країни.
В четвер, 6 травня, до ДВК були внесені необхідні документи для реєстрації двох головних претендентів на президентський пост - маршала Сейму Броніслава Коморовського і брата-близнюка загиблого президента Польщі Ярослава Качиньського.
Для реєстрації кандидат в президенти повинен надати не менше 100 тисяч підписів громадян.
Так, кандидат в президенти Польщі, спікер польського Сейму Броніслав Коморовський (правляча партія Цивільна платформа) в четвер надав до Центральної виборчої комісії майже 770 тисяч підписів на свою підтримку для офіційної реєстрації як кандидата на пост глави держави, повідомили у виборчому штабі Коморовського.
У свою чергу, екс-прем’єр Польщі і лідер партії Право і справедливість Ярослав Качиньський в четвер передав у Центральну виборчу комісію рекордну кількість підписів на свою підтримку для офіційної реєстрації як кандидата на пост глави держави - понад 1,65 мільйонів.
Ярослав Качиньський на короткому брифінгу подякував всім полякам за підтримку. "Польща має право мріяти про те, що буде сильною, з нею будуть рахуватися в світі, що (Польща) буде справедливою. І думаю, звідси така підтримка (виборців)", - сказав лідер партії Право і справедливість.
Місцеві аналітики відзначають, що передвиборна кампанія цього разу проходить в дуже стислі терміни і у основних кандидатів на вищий державний пост в Польщі може навіть не залишитися часу на політичні дебати, передає ІТАР-ТАРС.
Вибори нового глави держави, як очікується, пройдуть 20 червня, можливий другий тур виборів відбудеться 4 липня.
Як відомо, 10 квітня в авіакатастрофі під Смоленськом загинув президент Польщі Лех Качиньський, після чого, відповідно до конституції країни, повноваження глави держави автоматично перейшли до спікера нижньої палати парламенту Броніслава Коморовського.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас