Банк Японії виділить 22 млрд дол. для стабілізації фінсистеми на тлі боргової кризи в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії виділить 22 млрд дол. для стабілізації фінсистеми на тлі боргової кризи в Європі

Валюта
310
Банк Японії заявив, що має намір виділити 2 трлн ієн ($21,8 млрд) на підтримку стабільності фінансової системи країни на тлі поширення боргової кризи в Європі, повідомило агентство Bloomberg.
Екстрені заходи є першим випадком використання одноденних РЕПО з грудня минулого року, коли стабільність ринків була підірвана побоюваннями держфонду ОАЕ Dubai World.
"Банк Японії має намір укріпити відчуття безпеки на ринку, надавши значні кошти", - заявив директор прес-служби банку Юїчі Адачі.
Токійська міжбанківська ставка пропозиції TIBOR по тримісячних кредитах в п'ятницю знаходиться на рівні закриття торгів у четвер - 0,395% - мінімумі з липня 2006 року.
Ієна подешевшала до долара на 1,5%.
"Екстрене вливання ліквідності від Банку Японії допомогло понизити неприйняття ризику і викликало зниження курсу ієни, - вважає аналітик Nomura Securities. - Цей крок також викликав спекуляції стосовно аналогічних кроків з боку Європейського центрального банку і Федрезерву".
Міністри фінансів і керівники центральних банків "групи семи" в п'ятницю обговорять грецьку кризу і її можливі наслідки для інших країн єврозони під час телеконференції.
В переговорах, як очікується, візьмуть участь представники Євросоюзу і МВФ.
Інвестори сподіваються, що країни G7 погодять заходи, які допоможуть запобігти поширенню грецької кризи, але міністр фінансів Японії Наото Кан вважає, що оголошень ні про які додаткові кроки (наприклад, про інтервенцію на валютних ринках) не буде.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас