Сенат США відхилив законопроект про дроблення найбільших банків країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США відхилив законопроект про дроблення найбільших банків країни

Казна та Політика
241
Сенат США відкинув законопроект про дроблення шести найбільших банків країни. За законопроект, запропонований партією ліберальних демократів, проголосувало 33 сенатори, а 61 - висловився проти, повідомляє Associated Press.
Прибічники документа наполягали на необхідності таких дій у зв'язку з тим, що крах хоч би один такого "гіганта" може спричинити фінансову кризу. "Проблема не в розмірі, а в системі регулювання", - прокоментував результати голосування один із сенаторів з числа тих, які відкинули законопроект. - В Канаді подібних проблем не виникає, а їх банки набагато більші, ніж наші".
Водночас законодавці проголосували за введення низки поправок в регулювання банківського сектора, в числі яких зміна умов страхування банківських вкладів Корпорацією із страхування депозитів і розширення повноважень федеральних регулюючих органів в розслідуванні махінацій з цінними паперами.
Нагадаємо, запропонований президентом США Бараком Обамою план скорочення розмірів крупних американських банків піддали різкій критиці провідні гравці фінансового ринку на початку нинішнього року. Президент британського банку Barclays Боб Даймонд, зокрема, сказав, що це навряд чи стане вирішенням існуючих економічних проблем. "Якщо ми почнемо говорити, що крупні банки - це погано, вплив цього на світову торгівлю і світову економіку може бути украй негативним", - підкреслив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас