Демократи і республіканці помирилися ради реформи фінансової системи США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Демократи і республіканці помирилися ради реформи фінансової системи США

Казна та Політика
294
Сенат США підтримав один із законів, що містяться в програмі фінансових реформ президента Барака Обами, пише The Wall Street Journal.
Законодавці дозволили уряду країни ділити крупні фінансові організації, чиє скрутне становище може загрожувати всій системі. Законопроект був ухвалений переважною більшістю голосів ("за" - 93, "проти" - 5) - його схвалили і республіканці, і демократи.
Сенатори від обох партій обґрунтували своє рішення великими збитками від фінансової кризи 2008-2009 років, багато в чому викликаними саме відсутністю в держави права розколоти установи на зразок Lehman Brothers або American International Group. Таким чином, влада в умовах кризи стала перед вибором - дати найбільшим компаніям збанкрутувати чи врятувати їх за державний рахунок.
Весь пропонований Обамою пакет законів поки далекий від проходження через верхню палату Конгресу. За словами лідера республіканської меншості Річарда Шелбі, його підтримки план в цілому як і раніше не добився.
Пакет, зокрема, передбачає заборону для банків займатися операціями на фінансових ринках за рахунок власних коштів. Кредитні установи мають також втратити право на володіння хедж-фондами або приватними інвестиційними фондами, створеними на свої гроші.
Крім того, передбачається обмежити неконтрольоване зростання банків у розмірах. Це пояснюється тим, що надвеликі організації, що опинилися на межі краху, можуть зруйнувати всю фінансову систему. Закон також передбачає створення агентства захисту споживачів від фінансових махінацій.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас