ЦБ Австралії заявляє, що європейський фінансовий хаос міг би викликати різке сповільнення світової економіки; австралійська, за прогнозом, зростатиме — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦБ Австралії заявляє, що європейський фінансовий хаос міг би викликати різке сповільнення світової економіки; австралійська, за прогнозом, зростатиме

Казна та Політика
257
Економіці Австралії, яка, дедалі стає сильнішою і яка, за прогнозом, в наступному і 2012 роках мала б зростати швидше від своїх середніх темпів збільшення, можуть завдати збитку глобальні негативні наслідки європейського боргового хаосу, заявляє Резервний банк країни.
"Фіскальні проблеми в Європі можуть загостритися, спонукавши інвесторів відмовитися від ризиків і різко сповільнивши світову економіку", - сказано в заяві Резервного банку в Сіднеї. - "Якби це сталося раптово, то могло б призвести до нового періоду ослаблення світової економіки і спаду цін на товарних ринках". Про це пишуть в Bloomberg.
Ринки акцій у всьому світі, євро і ціни на облігації на цьому тижні впали, оскільки інвестори прагнуть перейти до безпечніших активів серед страхів, що криза грецького суверенного боргу може поширитися на інші європейські країни і підірвати відновлення їхніх економік. Коли центральний банк Австралії напередодні збільшував свої прогнози внутрішнього економічного зростання і інфляції, він також заявив, що інвестори зараз зосередилися на ризиках пониження.
За прогнозами в заяві банку, зростання валового внутрішнього продукту Австралії прискориться від 3,25% цього року до 3,75% в 2011 р. і 4% в 2012 р., що перевищує "середні довгострокові показники".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас