Перед катастрофою літака Качиньського в кабіні пілотів знаходилася стороння людина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перед катастрофою літака Качиньського в кабіні пілотів знаходилася стороння людина

Казна та Політика
9600
Перед катастрофою літака президента Польщі Леха Качиньського в кабіні пілотів знаходилася стороння людина. Це була жінка, передає РБК з посиланням на польські ЗМІ.
Журналісти польської радіостанції RMF24 і телеканалу TVN24 повідомили ці дані, пославшись на розшифровану інформацію "чорних ящиків". Офіційного підтвердження або спростування цієї інформації поки не поступало.
Під час пілотування в кабіні Ту-154 повинні були знаходитися 4 людини - перший і другий пілоти, штурман і механік. За словами журналістів, самописці зафіксували голос п'ятої людини - жіночий. Це могла бути стюардеса або хтось з пасажирів.
Напередодні повідомлялося, що льотна підкомісія продовжує вивчення документації з професійної підготовки екіпажу літака і інших даних, які надані польською стороною. Робочою групою з розшифровки записів самописців і польськими експертами за участю перекладачів продовжується прослуховування переговорів членів екіпажа.
Частина зафіксованих мовним самописцем фраз, додатково отриманих завдяки очищенню запису від шумів за допомогою спеціальної апаратури, підлягає додатковій ідентифікації.
Нагадаємо, 10 квітня в 9:50 за київським часом в Смоленській області під Печерськом при заході на посадку в аеропорт Північний в умовах сильного туману розбився літак Ту-154 президента Польщі. На борту були 96 людей, 88 з яких летіли у складі офіційної делегації, зокрема президент Польщі Лех Качиньський з дружиною.
Всі пасажири літака загинули, зокрема високопоставлені державні чиновники, представники силових органів і військового командування, а також відомі громадські діячі Польщі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас