Іспанія не планує звертатися по фінансову допомогу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія не планує звертатися по фінансову допомогу

Казна та Політика
247
Державний борг Іспанії перебуває під контролем і їй не доведеться звертатися по допомогу, як Греції. Про це заявила міністр економіки Елена Салгадо в інтерв'ю газеті Cinco Dias в п'ятницю. "Наш борг чистий, нам не доведеться просити про допомогу", цитує Reuters слова чиновника.
Міністр підтвердила, що Іспанія ставить перед собою мету скоротити дефіцит бюджету до 3% до 2013 року. Вона також повідомила про те, що найближчим часом буде зроблено оголошення про масштабні скорочення в адміністрації уряду.
Салгадо також заявила, що на її думку, зниження рейтингу Іспанії невиправдане і що агентство використовувало набагато більш песимістичні прогнози, ніж інші аналітики. "Чесно кажучи, я думаю, що конкретні факти не підтверджують це рішення", - сказала вона.
Бюджетний дефіцит Іспанії в 2009 році був одним з найвищих в єврозоні, досягнувши 11,4% ВВП. Днями рейтингове агентство Standard & Poor's понизило рейтинг Іспанії на один пункт до "АА" з "АА+", сказавши, що довший, ніж очікувалося, період слабкого зростання може підірвати зусилля, спрямовані на зменшення дефіциту бюджету.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас