ВВП США в I кварталі зріс на 3,2%, очікувалося підвищення на 3,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП США в I кварталі зріс на 3,2%, очікувалося підвищення на 3,3%

Казна та Політика
166
ВВП США в першому кварталі 2010 року зріс на 3,2% в порівнянні з показником аналогічного періоду минулого року, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на попередні дані міністерства торгівлі.
Аналітики в середньому прогнозували збільшення ВВП на 3,3%.
Зростання американської економіки в четвертому кварталі 2009 року склало 5,6%.
Підвищення індексу PCE Core (Personal Consumption Expenditures, Excluding Food & Energy), який уважно відстежує Федеральна резервна система при оцінці ризиків інфляції, в січні-березні склало 0,6%, ставши мінімальним з початку відстеження цих даних в 1959 році, експерти чекали зростання на 0,5%.
Споживчі витрати, на які припадає близько 70% американської економіки, зросли в минулому кварталі на 3,6%, що стало максимальним стрибком за три роки. Збільшення витрат населення готує ґрунт для скорочення безробіття в США, що має підтримати і прискорити відновлення економіки країни.
Зростанню рівня найму в США сприяє також збільшення обсягів випуску продукції крупними американськими компаніями, відзначають аналітики.
"Економічний підйом в США є стійким, - заявив старший економіст Moody's Economy.com Аарон Сміт. - Темпи зростання споживчих витрат в першому кварталі були високими завдяки збільшенню обсягів найму і поліпшенню умов у фінансовій сфері".
Той факт, що підвищення індексу PCE Core в першому кварталі було рекордно низьким, виправдовує позицію Федеральної резервної системи (ФРС), що обіцяє утримувати базову процентну ставку на виключно низькому рівні протягом тривалого часу, відзначають експерти.
Видатки компаній на бізнес-устаткування в першому кварталі цього року зросли на 13%, держвидатки скоротилися на 3,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас