Канікули для бізнесу можуть спровокувати масові банкрутства банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канікули для бізнесу можуть спровокувати масові банкрутства банків

Кредит&Депозит
2529
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз", провівши експертний аналіз розробленого Держкомпідприємництва проекту Закону "Про припинення заборгованості малих і середніх суб'єктів підприємницької діяльності перед банками-кредиторами", наполягає на знятті даного законопроекту з розгляду і недопущенні прийняття на законодавчому рівні деструктивних рішень.
"Законопроект суперечить чинному законодавству України і порушує затверджені принципи ведення господарської діяльності. Крім того, він містить терміни і поняття, які є неоднозначними, і не врегульовані чинним законодавством, що створює умови для численних зловживань. А закладене в ньому право на припинення щомісячних виплат основного боргу призведе до штучного зростання проблемної заборгованості", - йдеться в заяві УКБС.
"На даному етапі частка проблемної заборгованості в кредитних портфелях банків, за даними НБУ, складає в середньому 10%. А за оцінками аналітиків - близько 30%. Тому норми законопроекту фактично призведуть до масових банкрутств банків, зумовлять кризові явища у всіх секторах економіки", - відзначає гендиректор УКБС Галина Оліфер.
Крім того, додають в УКБС, запропонований шлях вирішення проблем підприємництва передбачає порушення прав і законних інтересів не лише банків, але і всіх вкладників, що створює загрозу для стабільності фінансової системи і всієї економіки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас