Тігіпко допускає залучення першого траншу кредиту МВФ за новою програмою співробітництва в червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко допускає залучення першого траншу кредиту МВФ за новою програмою співробітництва в червні

Казна та Політика
269
Віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко допускає, що перший транш кредиту Міжнародного валютного фонду в рамках нової програми співробітництва надійде в країну в червні у разі підписання з фондом цієї програми.
Про це сказано в повідомленні прес-служби Тігіпка.
"Якщо нова програма співробітництва із МВФ буде підписана, то Україна може розраховувати на перший транш уже в червні", - передаються в повідомленні слова Тігіпка.
При цьому віце-прем'єр підкреслив, що переговори української делегації з керівництвом МВФ у Вашингтоні (США) з перегляду програми співробітництва пройшли конструктивно.
З його слів, під час переговорів сторони обговорили питання продовження співробітництва України з фондом і погодили основну текстову частину угоди про співробітництво.
Зокрема Тігіпко зазначив, що мова йшла про нову програму співробітництва, розраховану на 2,5 роки, за якою країна може одержати близько 19 млрд. доларів.
Разом з тим він підкреслив, що для успішного співробітництва із МВФ важливі реальні кроки з реформування економіки.
Тігіпко також повідомив, що наступний раунд переговорів про продовження співробітництва України із МВФ відбудеться в Києві в першій половині травня.
При цьому, з його слів, 11 травня в Україну приїдуть експерти фонду з юридичних питань, а 17 травня - місія Європейського департаменту МВФ.
Основними питаннями порядку денного цих зустрічей буде обговорення реалістичності дохідної частини державного бюджету, збалансування фінансів Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" і проведення структурних реформ у країні.
Як повідомляло агентство, Тігіпко прогнозує прибуття місії МВФ у першій половині травня (до 15 травня).
24-25 квітня Тігіпко відвідав Вашингтон (США) для участі в зборах управляючих МВФ і Світового банку.
Тігіпко допускає залучення Україною 19-20 млрд. доларів коштів Міжнародного валютного фонду протягом найближчих 2,5 років.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас