ФРУ: Держбюджет-2010 збільшує фіскальний тиск на бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРУ: Держбюджет-2010 збільшує фіскальний тиск на бізнес

Казна та Політика
565
Положення державного бюджету України не створюють умов для розвитку українського виробника, але значно збільшують фіскальний тиск на бізнес, вважає глава ради Федерації працедавців України (ФРУ) Дмитро Олійник.
"Він (держбюджет-2010) не лише не сприяє жодним реформам в Україні, але і не створює умов для розвитку українського виробника. До того ж закон про держбюджет України на 2010 рік містить окремі положення, які не узгоджуються з чинним законодавством", - повідомляється на веб-сайті ФРУ із посиланням на Олійника.
Серед іншого, в повідомленні акцентується увага на статті 21 держбюджету, якою передбачено, що органи державної податкової служби України будуть наділені повноваженнями стягнення заборгованості суб'єктів господарювання перед державою по кредитах. При цьому ще одним несприятливим для українського бізнесу моментом стане заборона на надання відстрочень стосовно термінів сплати податкових зобов'язань.
"Влада вкотре проігнорувала звернення і попередження роботодавців щодо того, що повна ліквідація механізму податкових векселів завдасть нищівного фінансового удару, перш за все, по виробниках-експортерах, які використовують у виробничому процесі імпортну сировину", - підкреслюється в повідомленні.
За оцінкою ФРУ, така новина призведе до збільшення щомісячних сум відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).
Крім того, згідно з повідомленням, положення держбюджету ведуть до формування нерівних умов діяльності для приватного бізнесу і державних підприємств.
ФРУ закликає уряд і профспілки до дискусії про те, "як з таким законом про держбюджет економіка країни працюватиме далі".
Як повідомлялося, держбюджет-2010 був прийнятий парламентом і підписаний президентом України на поточному тижні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас