Яценюк закликає Януковича ініціювати розробку нового проекту держбюджету-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк закликає Януковича ініціювати розробку нового проекту держбюджету-2010

Казна та Політика
367
Депутат Верховної Ради від фракції "Наша Україна-Народна Самооборона", лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк закликає Президента Віктора Януковича й Кабінет Міністрів ініціювати розробку нового проекту державного бюджету на 2010 рік.
Про це він сказав під час круглого столу, ініційованого його партією для обговорення прийнятого парламентом держбюджету на 2010 рік.
"Якщо є справжнє бажання проводити необхідні країні реформи, Президент й уряд повинні сісти й розробити якісно новий проект", - сказав депутат.
Яценюк закликав вказати в новому проекті бюджету точні цифри соціальних стандартів і реальний бюджетний дефіцит.
Також він закликав не збільшувати зовнішні запозичення й прийняти новий закон про державні закупівлі.
Зі слів Яценюка, він має намір найближчим часом внести в парламент законопроект зі своїми пропозиціями, що стосуються бюджету.
Прийнятий 27 квітня бюджет депутат розкритикував за те, що його прийняли без фактичного обговорення депутатами.
Крім того, на думку Яценюка, бюджет не містить фінансування на проведення в країні реформ, сума дефіциту в ньому занижена, полегшується процедура видачі державних гарантій на корпоративні борги.
Він вважає, що за допомогою прийнятого бюджету країна буде управлятися урядом і міністром фінансів фактично в ручному режимі.
"Держбюджет перетворюється в приватну кишеню партії, що перебуває при владі, треба відбити гроші за вибори, і не знайшли іншого шляху, крім як через бюджет", - сказав лідер "Фронту змін".
Також Яценюк зазначив, що в прийнятому бюджеті не передбачено адекватне фінансування Збройних сил, сфери освіти й охорони здоров'я, замість цього підвищується фінансування органів влади, зокрема парламенту й Президента, а також Державної податкової адміністрації.
Як повідомляло агентство, 27 квітня Верховна Рада затвердила проект державного бюджету на 2010 рік з доходами 267 452 млн. гривень, витратами - 323 556,2 млн. гривень.
Заступник голови Ради Микола Томенко критикує держбюджет за збільшення в ньому витрат порівняно з 2009 роком на забезпечення діяльності Президента і його Адміністрацій.
Депутат Ради, голова підкомітету з витрат держбюджету бюджетного комітету Ради Павло Жебрівський (НУНС) вважає, що держбюджетом на 2010 рік установлюється ручне регулювання економіки Кабміном.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас