Песимізм довкола фінансового становища Греції наростає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Песимізм довкола фінансового становища Греції наростає

Фондовий ринок
1211
Побоювання, що планований порятунок Греції може бути відкладений, і фінансова криза поширитися на інші країни зони євро, завдали серйозного удару по європейських ринках в середу.
Фондові торги в Європі 28 квітня відкрилися пониженням провідних індексів. Напередодні міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) знизило довгострокові кредитні рейтинги Греції відразу на три рівні - до BB+, перевівши їх в так звану спекулятивну категорію. Боргові проблеми країн єврозони чинять тиск на динаміку котирувань на європейських фондових торгах. Інвестори побоюються, що якщо нинішня криза пошириться на Іспанію і Італію, то може постати питання про розвал єврозони.
Президент Європейського Союзу Херман ван Ромпей сказав, що він скличе саміт країн зони євро 10 травня і продовжуватиме наполягати на тому, щоб реструктуризація грецької заборгованості не проводилася. "Переговори тривають, вони успішно просуваються вперед, а питання про реструктуризацію боргу не стоїть", - заявив він на прес-конференції в Токіо.
Тиск на ринок Греції посилився після появи ознак того, що їй буде потрібно значно більше, ніж 45 млрд. євро, вже обіцяних у вигляді допомоги. Financial Times повідомила, що МВФ розглядає питання про збільшення коштів, що виділяються Греції, на 10 млрд. євро - до 25 млрд. євро.
В Афінах у вівторок, близько 1500 приватних і державних службовців, студентів і анархістів прийшли до будівлі парламенту, де скандували гасло "Геть МВФ і Європейський Союз" на знак протесту проти заходів жорсткої бюджетної економії, які можуть супроводжувати виділення антикризової допомоги.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас