Румунам допоможе ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунам допоможе ЄС

Казна та Політика
225
Громадяни однієї європейської країни, яка увійшла до Об'єднаної Європи, не повинні жити і працювати в умовах, значно гірших порівняно з сусідами-партнерами, - саме для вирівнювання ситуації існують всілякі фонди ЄС, грошові вливання з яких дозволяють національним урядам максимально швидко змінити стан справ.
Румунія, яка стала членом ЄС в 2007 році, повною мірою відчула це на собі. Починаючи з цього часу і по 2013 рік, країні виділено Європейським Союзом 8 мільярдів 63 мільйони євро. Ці інвестиції направлені на сотні масштабних проектів в області середовища проживання, які не лише сприяють збереженню природи, але і стимулюють створення тисячі нових робочих місць. Радіо Румунії наводить думку державного секретаря національного Міністерства довкілля і лісу Румунії Крістіана Апостола:
"За оперативною програмою ЄС на середній термін ми будемо реалізувати кошти на 25 регіональних проектів в області очищення води, 20 проектів в області інвестицій в секторі переробки відходів, 3 проекти з опалення. Намічено також 40 проектів в області охорони природи і боротьби з повенями в басейнах гідрографії річок Прут, Бирлад, Тротуш, Сирет і Бузеу. Загальна вартість - 3 мільярди 85 мільйонів євро, тож йдеться про масштабні проекти. Тепер ми повинні перейти до етапу використання цих сум, щоб повністю реалізувати намічені програми. Друге значне джерело фінансування - Фонд Середовища, який доповнює виділені суми і допомагає суспільству випередити сьогоднішні відставання в областях, розвиток яких ми дещо запустили за останні 20 років”.
ЄС виділена значна сума - мільярд 700 мільйонів євро, призначена для проектів в області поліпшення інфраструктури залізниць, а 894 мільйонів євро будуть витрачені на інтегровані проекти на сільському і міському рівнях. Для реалізації додаткових планів з утилізації відходів призначено 792 мільйони євро, для проектів енергетичної ефективності і менеджменту в цій області - інші 253 мільйони євро, а для заохочення біологічних досліджень і охорони природи - ще 235 мільйонів. В області поновлюваної енергії буде вкладено 191 з половиною мільйона, а для проектів в інших областях виділені останні суми, точніше - 1 мільярд 64 мільйони євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас