Надрага: Загальний бюджет Пенсійного фонду в 2010 р. складає 192 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Надрага: Загальний бюджет Пенсійного фонду в 2010 р. складає 192 млрд грн

Казна та Політика
592
Загальний бюджет Пенсійного фонду України (ПФУ) в 2010 р. складає 192 млрд грн. Про це на прес-конференції повідомив міністр праці та соціальної політики Василь Надрага.
За його словами, дефіцит ПФУ в 2010 не буде критичним.
"Реального дефіциту, який може поставити під загрозу виплату пенсій у 2010 р. не існує. Всі кошти, які потрібні ПФУ, відповідно до розрахунків, або будуть найдені із тих джерел, які збирає сам ПФУ, або йому допоможе державний бюджет. Ці кошти враховані в сумі 192 млрд грн, яка складає бюджет ПФУ на 2010 р.", - сказав В.Надрага.
Він також заявив, що для повноцінної виплати трудових пенсій, з державного бюджету в 2010 р. передбачається перерахувати до ПФУ 29,6 млрд грн. "Пенсійний фонд виплачує не тільки трудові пенсії, він виплачує і те, що йому доручила держава. Наприклад, пенсії військовослужбовцям, це є пенсії, які відшкодовує ПФУ державний бюджет. Тобто це не зобов'язання ПФУ по закону про пенсійне страхування, тому ці кошти надає держава. З іншого боку, є певна частка коштів, які держава надає ПФУ, і це 29,6 млрд грн, які потрібні для того, щоб ПФУ в повному обсязі в 2010 р. виконав свої зобов'язання із виплати трудових пенсій", - сказав В.Надрага.
Крім цього, міністр нагадав, що за два роки ПФУ повинен вийти на "самофінансування".
"На сьогодні поставлено завдання, відповідно до якого за два роки - за 2010 і 2011, - ПФУ повинен вийти на ситуацію, коли він буде спроможний самостійно збирати певні кошти, щоб повністю відшкодовувати і виплачувати нашим пенсіонерам трудові пенсії за рахунок власних надходжень. Поки ці два роки ПФУ буде виходити на самофінансування, державний бюджет буде йому допомагати", - резюмував В.Надрага.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас