Працівники транспортної сфери Греції вийшли на страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники транспортної сфери Греції вийшли на страйк

Казна та Політика
184
Працівники транспортної сфери Греції сьогодні вийшли на страйк проти крутих заходів уряду щодо скорочення бюджетного дефіциту країни, передає Reuters.
Робота громадського транспорту в Афінах була паралізована на 6 годин - стояли трамваї, автобуси і столична підземка. Декілька сотень працівників попрямували до Парламенту, скандуючи “руки геть від наших зарплат”. Пополудні до акції протесту обіцяла приєднатися профспілка держслужбовців ADEDY.
Поки хвилі народного невдоволення фінансовою політикою влади носили в республіці спорадичний характер, проте опитування громадської думки свідчать про наростання градуса громадського невдоволення.
Населення побоюється, що екстрені позики, до яких вирішило вдатися керівництво країни, приречуть звичайних громадян на безпрецедентні заходи побутової економії.
"Рішення влади вдатися до позик МВФ свідчить про варварське порушення прав робітників", - цитує агентство слова представника профспілки ADEDY, в якому числиться близько півмільйона осіб. "Ми, робітники, продовжимо і підсилимо нашу боротьбу проти непопулярних заходів уряду, ЄС і МВФ", - констатував профспілковий функціонер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас