БЮТ обіцяє заблокувати роботу ВР для оголошення дострокових парламентських виборів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ обіцяє заблокувати роботу ВР для оголошення дострокових парламентських виборів

Казна та Політика
773
Блок Юлії Тимошенко (БЮТ) заблокує роботу Верховної Ради (ВР) України з 11 травня, щоб після закінчення 30-денного терміну були оголошені дострокові парламентські вибори. Про це повідомив РБК-Україна народний депутат від фракції БЮТ Сергій Міщенко.
"На засіданні фракції БЮТ було ухвалено рішення про те, що всі депутати повинні їхати в регіони - піднімати там людей, щоб вже з 11 травня ми почали масові акції протесту по всій Україні і, головне, біля ВР. Ми робитимемо все, щоб парламент не працював, щоб були дострокові вибори", - заявив Міщенко. Саме це питання обговорювалося сьогодні на засіданні фракції.
Відзначимо, минулого тижня представники опозиції, а саме - партії "Наша Україна", вже озвучували ідею проведення дострокових парламентських виборів. Так, 22 квітня ц.р. партія "Наша Україна" призвала змістити Президента України Віктора Януковича з поста глави держави шляхом імпічменту. Приводом для цього стали підписані минулого тижня угоди з Росією щодо ціни на газ і знаходження ЧФ РФ в Севастополі.
"Політичний вихід з нинішньої ситуації може бути один - дострокові парламентські вибори. Краще вирішити дану ситуацію політичними методами і не доводити до масових акцій громадянської непокори", - йшлося в заяві партії "Наша Україна".
Нагадаємо, 21 квітня ц.р. лідери Росії і України підписали в Харкові угоду, яка припускає продовження перебування Чорноморського флоту РФ на території України на 25 років з правом продовження ще на 5 років, якщо одна із сторін виявить таке бажання. Угода буде ратифікована парламентами двох країн сьогодні. Розгляд питання супроводжувався активним опором з боку опозиції.
Крім того, минулого тижня були підписані доповнення до контракту на постачання природного газу між Газпромом і НАК "Нафтогаз України". Згідно з укладеними угодами, зниження ціни на російський газ для України складе 30%, але не більше 100 дол. за 1 тис. куб. м газу.
Варто відзначити, раніше, в березні ц.р. голова БЮТ Іван Кириленко заявляв, що його фракція закликає до проведення дострокових парламентських виборів. В той же час В.Янукович заявив, що призначить дострокові вибори у Верховну Раду України тільки у разі визнання нелегітимності парламентської коаліції Конституційним судом України.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас