Інвестори шукають порятунку від грецької кризи в доларі та ієні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори шукають порятунку від грецької кризи в доларі та ієні

Валюта
759
Курс євро знижується у вівторок, бо стурбовані грецькою фінансовою кризою інвестори переводять вкладення в активи, номіновані в доларах і ієнах, які вважаються менш ризикованими, повідомляє агентство Bloomberg.
Учасники ринку побоюються, що фінансова підтримка Греції у розмірі 45 млрд євро не зможе запобігти поширенню бюджетної і боргової кризи на інші країни єврозони.
Євро у вівторок подешевшав до $1,3307 в порівнянні з $1,3383 за підсумками торгів в Нью-Йорку в понеділок. Курс євро до японської нацвалюти знизився до цього часу до 124,71 ієни проти 125,73 напередодні.
Вартість долара до ієни опустилася 27 квітня до 93,72 ієни в порівнянні з 93,96 ієн увечері в Нью-Йорку в понеділок.
"Затримки в наданні допомоги, пов’язані з Німеччиною, і зростання ймовірності реструктуризації частини боргу Греції підтримують курси валют, які вважаються безпечнішими, наприклад, ієни і долара", - вважає валютний аналітик Bank of New York Mellon Corp. у Лондоні Саймон Деррік.
Прибутковість короткострокових грецьких облігацій різко підскочила за останні тижні, тепер вона вища, ніж у Венесуели і Аргентини, тобто фактично інвестори включають в ціну паперів Греції вірогідність дефолту.
Німеччина не надасть фінансування Греції, доки уряд цієї країни не покаже, що має життєздатний план скорочення бюджетного дефіциту, заявила в понеділок канцлер Німеччини Ангела Меркель.
За її словами, прийняття остаточного рішення про надання допомоги Греції може зайняти декілька днів, але рішення по Греції не буде доти, доки Міжнародний валютний фонд і уряд країни не розроблять план скорочення витрат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас