Рада скасувала обов'язкову держреєстрацію іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада скасувала обов'язкову держреєстрацію іноземних інвестицій

1501
Верховна Рада скасувала обов'язкову державну реєстрацію іноземних інвестицій. За прийняття в цілому відповідного законопроекту №6122 (автори - депутати Юрій Полунєєв (БЮТ) і Сергій Клюєв (ПР)) проголосували 240 депутатів при мінімально необхідних 226.
Законопроект, зокрема, передбачає скасування відповідної норми статті 13 закону "Про режим іноземного інвестування", яка свідчить, що держреєстрація іноземних інвестицій здійснюється в обов'язковому порядку.
Законопроект №6122 також передбачає скасування норми про те, що держреєстрація іноземних інвестицій у вигляді валютних цінностей здійснюється в порядку, який встановлюється Національним банком.
Документ, крім того, передбачає скасування низки обмежень у сфері іноземного інвестування і міжнародного кредитування, введених антикризовим законом №1533.
Зокрема, Рада скасувала введені пунктами 8-12 завершальних положень закону №1533 обмеження на залучення кредитів в інвалюті від нерезидентів і виконання зобов'язань перед іноземними інвесторами.
На думку авторів даного законопроекту, його прийняття сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості української економіки, усуне невиправдані обмеження у сфері кредитування і інвестицій, що дозволить надалі активніше залучати з-за кордону кошти як у вигляді кредитів, так і у вигляді інвестицій.
Як повідомлялося, 22 жовтня 2009 року Верховна Рада повторно прийняла в цілому законопроект №3585 (автор - депутат Юрій Полунєєв), що передбачає введення обмежень на отримання кредитів в інвалюті від нерезидентів і виконання зобов'язань перед іноземними інвесторами.
В середині листопада 2009 Президент Віктор Ющенко схвалив цей закон, який отримав номер 1533.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас