АМКУ рекомендував Мінпромполітики скасувати переведення рахунків підвідомчих підприємств у держбанки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ рекомендував Мінпромполітики скасувати переведення рахунків підвідомчих підприємств у держбанки

311
Антимонопольний комітет України (АМКУ) рекомендував Міністерству промислової політики скасувати наказ міністра №160 від 30 березня 2010 року про переведення рахунків підвідомчих міністерству підприємств у державні банки. Відповідне рішення комітет прийняв на засіданні в Києві.
Згідно з висновками комітету, прийнятий наказ порушував принципи конкуренції на ринку.
Представник Мінпромполітики, виступаючи на засіданні комітету, повідомив, що міністерство згідно з рекомендаціями скасує цей наказ.
За його словами, відповідний документ, що скасовує наказ про переведення рахунків підвідомчих підприємств у держбанки, вже підготовлений і переданий на підпис міністрові. Днями він буде прийнятий і оприлюднений, додав представник міністерства.
Як повідомлялося, Мінпромполітики наказом №160 вимагає від державних підприємств, що перебувають у сфері його управління, до 30 квітня 2010 року перейти на обслуговування в державні банки.
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" (УКБС) звернулася до АМКУ з проханням терміново вжити заходів для припинення антиконкурентних дій органів влади, передбачених вказаним наказом міністерства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас