Уряд ФРН схвалює реформу Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд ФРН схвалює реформу Світового банку

Казна та Політика
198
Уряд ФРН в понеділок, 26 квітня, вітав погоджені в кінці минулого тижня реформи Світового банку, що передбачають перерозподіл питомої ваги голосів, збільшення капіталу і зміну стратегії стосовно країн, що розвиваються, повідомляє агентство epd.
Ці рішення свідчать про те, що Світовий банк взяв уроки з економічної кризи і готується до нових і наростаючих глобальних викликів, заявила парламентський статс-секретар при міністру з питань економічного співробітництва і розвитку ФРН Гудрун Копп.
Вона відзначила, що перерозподіл питомої ваги голосів на користь країн, що розвиваються, і держав з перехідною економікою враховує зміну ситуації в світовій економіці. Гудрун Копп також висловила задоволення тим, що Німеччина в результаті реформ збереже свій структурний вплив.
Агентство dpa нагадує, що під час весняної конференції Світового банку у Вашингтоні 25 квітня, 186 країни-учасниць цієї організації домовилися підвищити питому вагу голосів держав з перехідною економікою і країн, що розвиваються, на 3 відсотки і довести її до 47 відсотків. В результаті ослабнуть позиції європейців, зате Китай віднині матиме третій за значенням голос в Світовому банку після США і Японії. Досі голос КНР мав менше ваги, ніж голоси Німеччини, Франції або Великобританії.
Учасники конференції також прийняли рішення про збільшення капіталу Світового банку на 86 мільярдів доларів з метою забезпечити видачу кредитів країнам, що мають потребу. Це перша подібна міра за більш ніж 20 років, відзначає агентство epd.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас