У ВР зареєстровано проект бюджету-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ВР зареєстровано проект бюджету-2010

Казна та Політика
2288
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону № 6000 "Про державний бюджет України на 2010 р.".
В той же час, прем'єр-міністр України Микола Азаров на брифінгу по закінченню з'їзду Партії регіонів нагадав, що дефіцит бюджету уряд планує на рівні близько 5%. "Ми також врахували в бюджеті закон про підвищення мінімальних зарплат і пенсій. Ми передбачили практично бездефіцитний бюджет НАК "Нафтогаз". Ми зробили йому допуск дуже невеликий. Тому, нам представляється, що бюджет реалістичний. Бюджет сприятиме стабілізації соціально-економічної ситуації в країні", - сказав він.
Азаров також додав, що уряд має намір в кінці літа - вересня, представити зміни до бюджету на поточний рік.
Азаров зазначив, що уряд врахував вимоги Президента України по 100% фінансуванню поточних витрат Міністерства оборони. За його словами, в міру необхідності додаткові ресурси також виділятимуться для Збройних сил. "Сподіваємося, що в 2011 р. ми суттєво наблизимо рівень фінансування нашої оборони, наших збройних сил до нормативів", - сказав Азаров.
Нагадаємо, раніше сьогодні прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що Кабінет міністрів завершив розробку проекту закону "Про державний бюджет на 2010 р." і передає його на розгляд ВР та громадськості.
Прем'єр відзначив, що в бюджеті-2010 у повному обсязі враховані витрати на виконання закону про підвищення соцстандартів: "Більше того, суми, які громадяни недоотримували в результаті невиконання попереднім урядом даного закону, будуть їм виплачені".
Крім того, за словами прем'єр-міністра, вносяться зміни до законодавства, які не дозволятимуть суб'єктам господарювання занижувати відрахування до Пенсійного фонду.
Азаров додав, що уряд розглянув низку законопроектів, які впливають на наповнення дохідної частини бюджету: законопроекти щодо оподаткування предметів розкоші і високо-прибуткових операцій. Зокрема, пропонується запровадити податок на квартири площею понад 300 кв. м і будинку понад 500 кв. м, збільшити ставки акцизного збору на престижні дорогі автомобілі (більше 50 тис. євро) і мотоцикли (більше 10 тис. євро), запровадити оподаткування яхт, літаків, вертольотів, збільшити акцизні збори на алкогольну і тютюнову продукцію. Прем'єр додав також, що переглядаються ставки оподаткування за користування радіочастотами.
Раніше Азаров заявляв, що Кабмін планує подати проект державного бюджету на 2010 р. до ВР наступного тижня. За його словами, основні показники проекту бюджету були погоджені з МВФ - 5% дефіцит бюджету і 1% дефіцит НАК "Нафтогаз".
Прем'єр також відзначив, що планується, що у зв'язку з підписанням газової угоди з Росією, зробити бюджет "Нафтогазу" бездефіцитним.
Про те, що бюджет НАК "Нафтогаз України" за підсумками 2010 р. буде бездефіцитним, заявляв 22 квітня ц.р. і Президент України Віктор Янукович. За його словами, баланс "Нафтогазу" буде збалансований до кінця року на 100%, тоді як минулого року борги НАК перевищили 70 млрд грн, а доходи склали 100 млрд грн.
Згідно з підписаними угодами, з 1 квітня 2010 р. ціна імпортованого природного газу для "Нафтогазу України" зменшиться на 100 дол за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас