Обсяг готівки в Росії досяг історичного максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг готівки в Росії досяг історичного максимуму

Валюта
293
Обсяг грошової бази в Росії у вузькому визначенні на 19 квітня поточного року склав 4,728 трильйона рублів. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Банку Росії.
За тиждень грошова база Росії зросла на 85,5 мільярда рублів і досягла історичного максимуму, відзначає Reuters. Близький за значенням показник - в 4,716 трильйона рублів - був зафіксований з 1 по 11 січня 2010 року.
На думку аналітиків, зростання грошової бази в країні, а також збільшення золотовалютних резервів до півторарічного максимуму може бути пов'язане з інтервенціями Центробанку РФ на валютному ринку. За оцінками учасників ринку, за минулий тиждень ЦБ Росії міг емітувати близько 75 мільярдів рублів і купити за той же час 2,5-2,6 мільярда доларів.
В поняття грошової бази у вузькому визначенні входять готівка і залишки на рахунках обов'язкових резервів банків, що депонуються в ЦБ РФ. Зазвичай обсяг грошової бази впливає на зростання цін в країні. Чим більше в країні готівкових коштів, тим вища вірогідність підвищення інфляції.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас