Точка зору: Від видачі держоблігацій для відшкодування ПДВ виграють банки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Від видачі держоблігацій для відшкодування ПДВ виграють банки

Казна та Політика
412
Глава партії малого і середнього бізнесу Ярослав Місяць вважає, що від механізму повернення невідшкодованого ПДВ державними цінними паперами, в першу чергу, виграють банки і фінансові установи. За словами Я.Місяця, сьогодні борг з відшкодування ПДВ складає понад 30 млрд грн.
Він відзначив, що від видачі державних цінних паперів для відшкодування ПДВ, в першу чергу, виграють банки і фінансові установи. "Користуючись великим викидом на ринок державних цінних паперів, банки скуплять їх з великою знижкою, яка може перевищувати 50% їх вартості, і просто наживуться на цьому", - сказав він.
Я.Місяць також відзначив, що першими державні облігації отримають крупні промислові підприємства металургійної і хімічної галузей, тобто ті підприємства, чиї власники сидять у Кабміні.
В той же час він додав, що найбільше від цих облігацій програє малий і середній бізнес у всіх галузях: починаючи від сільського господарства, закінчуючи перевізниками. "Навіть отримавши ці облігації, вони нічого з ними не зможуть зробити, бо торгівля цінними паперами не є профілем малого і середнього бізнесу", - відзначив Я.Місяць.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас