Барак Обама виступає проти безвідповідальних компаній і бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Барак Обама виступає проти безвідповідальних компаній і бонусів

Казна та Політика
224
Президент США Барак Обама закликав банкірів підтримати запропоновану ним реформу Уолл-стріт і пообіцяв стежити за зарплатами топ-менеджерів корпорацій. Якщо не брати уроків з кризи, вона обов'язково повториться, попередив Обама.
Суворіший контроль за діяльністю фінансових організацій дозволить уникнути колишніх помилок, які призвели до обвалення світової фінансової системи, заявив президент США Барак Обама, виступаючи в четвер перед банкірами. Американський лідер закликав глав фінансових компанії підтримати розроблену президентською адміністрацією найбільшу реформу банківського сектора.
Обама, який раніше заявив, що готовий до "бійки" з банками, попросив фінансистів зробити висновки з кризи, щоб не допустити їїо повторення. "Не варто помилятися, що цього не станеться, якщо ми упустимо цей момент. Такий фінал недопустимий ні для мене особисто, ні для американського народу", - йдеться в тексті промови президента США, опублікованому Білим домом.
Пропонований законопроект Обамою обмежує розміри фінансових інститутів і обсяги їхніх торгівельних операцій з тим, аби понизити ризики, які приймають на себе банки.
Поправки передбачають, що банки не зможуть володіти хеджевими фондами або фондами прямих інвестицій і інвестувати в них. Банки, в яких є застраховані депозити або ті, які в якості держпідтримки користувалися дешевими кредитами ФРС, не зможуть торгувати цінними паперами від свого імені.
Безвідповідальні компанії, що діють "як бандити", більше не повинні мати доступу до ринку, заявив Обама напередодні.
Комісія з цінних паперів і бірж США стежитиме за тим, щоб інвестори могли впливати на бонуси і зарплати топ-менеджерів компаній, пообіцяв президент. Це дозволить американцям вибирати тих, хто управляє їхніми коштами. При цьому адміністрація продовжить контролювати розмір виплат керівникам крупних корпорацій.
"Високі зарплати і бонуси, які виплачувалися, створили негативні передумови того, що люди стали бездумно ризикувати, а це створило ґрунт для кризи. Все це призвело до того, що менеджери думали лише про результати компаній в наступному кварталі в збиток наступному року або десятиліттю", - упевнений Обама. Акціонери при цьому не могли вплинути на ситуацію, а дії топ-менеджменту поставили під загрозу всю країну, відзначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас