Костюк: "Укрзалізниця" розраховує завершити переговори з Barclays capital bank про реструктуризацію позики протягом 15-20 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Костюк: "Укрзалізниця" розраховує завершити переговори з Barclays capital bank про реструктуризацію позики протягом 15-20 днів

316
"Укрзалізниця" розраховує завершити переговори з Barclays capital bank про реструктуризацію позики протягом 15-20 днів. Про це повідомив журналістам генеральний директор "Укрзалізниці" Михайло Костюк.
"У мене є дуже серйозна надія, що впродовж 15-20 днів ми завершимо цей процес", - сказав він.
За його словами, переговори йдуть успішно, але непросто. "Ви уявляєте, що під час кризи говорити про глобальну реструктуризацію дуже непростої кредитної угоди не так просто", - сказав він. В той же час, за його даними, "Укрзалізниця" знайшла дуже вагомі аргументи для кредитора щодо того, що підстави під реструктуризацію є. "Той фінансовий баланс, який був виставлений при оформленні позики, він в даний час має право бути реформованим. Ми, звичайно, отримали дуже непрості завдання щодо фінансової дисципліни, нас дуже жорстко ставлять в кут по соціальних програмах, але це завжди предмет переговорів", - сказав він.
Як повідомлялося, в липні 2007 року "Укрзалізниця" підписала кредитну угоду з Barclays capital bank на суму понад 550 млн. доларів. Кредит був наданий без державних гарантій під ставку LIBOR +2,5%. Кредит виданий на три роки з відстроченням платежу. Кредитні кошти надані для фінансування добудови мостового переходу через Дніпро в Києві, модернізації колійного господарства і придбання рухомого складу.
Згідно зобов'язанням, "Укрзалізниця" мала виплатити перший транш в серпні, другий, - в листопаді ц.р. У серпні транш був виплачений, а в листопаді ц.р. "Укрзалізниця" звернулася до банку з проханням реструктуризувати борг.
"Укрзалізниця" розраховує реструктуризувати виплату 440 млн. дол. боргу в середньому на термін близько двох з половиною - трьох років. "Йдеться про зміну терміну і графіка погашення основної суми боргу українських залізниць. Спочатку передбачалося, що починаючи з серпня поточного року і до серпня 2010-го ми здійснимо п'ять платежів по 110 млн. дол. Один платіж зроблений, залишилося чотири - в погашення 440 млн. дол. основної суми кредиту", - раніше говорив М.Костюк. Консультантом по реструктуризації синдикованого кредиту вибрана компанію Squire Capital.
Довідка. Державна адміністрація залізниць "Укрзалізниця" є монопольним перевізником вантажів і пасажирів залізничним транспортом. Об'єднує шість залізниць - Донецьку, Львівську, Одеську, Придніпровську, Південну і Південно-Західну, які охоплюють всі області України. Barclays capital bank (Великобританія) - одна з провідних європейських фінансових установ, що є лідером в організації міжнародного фінансування, включаючи облігації, кредити і проектне фінансування, для урядових організацій, корпорацій і банків.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас