Якібчук: В Україні заборгованість із зарплат серед підприємств-банкрутів становить 480,2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якібчук: В Україні заборгованість із зарплат серед підприємств-банкрутів становить 480,2 млн грн

130
В Україні заборгованість із зарплат серед підприємств-банкрутів становить 480,2 млн грн. Про це на прес-конференції заявив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.
М.Якібчук також повідомив, що станом на 1 березня борг зі страхових виплат та медико-соціальних послуг перед 317,6 тис. потерпілих на виробництві та їхніх утриманців становить 396,6 млн грн і "має тенденцію до збільшення".
Говорячи про державну програму економічного і соціального розвитку України на 2010 р., він наголосив на тому, що в цій програмі не конкретно виражені у цифрах орієнтири щодо мінімальної середньої зарплати, пенсійних та інших соціальних виплат, а також зайнятості і безробіття. "Без цих, виражених у цифрах критеріїв, важко оцінити ефективність виконання даної державної програми, а наміри покращити соціальний розвиток залишаються абстрактними деклараціями", - наголосив М.Якібчук.
На думку голови НФПУ, основою політики розвитку трудового потенціалу має бути чітка програма створення робочих місць, яка б включала: заснування урядом і роботодавцями спеціального фонду праці, реформу системи підготовки кадрів за державним замовленням, створення сприятливих умов для інвестування в економіку. М.Якібчук також наголосив на тому, що державна програма має передбачити здійснення або розробку юридично закріплених можливостей участі профспілок у формуванні держбюджету, реального права на страйк, права профспілок законодавчої ініціативи, реальної участі профспілок в управлінні підприємствами.
Як відзначив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, у разі недотримання прав робітників і профспілок "ми мовчати не будемо, натомість зможемо вивести людей на вулицю". І запевнив, що для цього у них є потрібний досвід.
"Для цього у нас є значний досвід боротьби, - а саме страйки, мітинги, акції протесту", - заявив М.Волинець.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас